Om oss

Etablert i 1987

Kjøkkensjef Luo har arbeidet med mat siden han var 17 år gammel i Shenzhen, Kina, og har vært med China Town Stavanger siden oppstarten i 1987. Resten av kjøkkenet kommer fra Macau og Hong Kong, og det reflekteres i vårt spisekart. 


Vi ser frem til ditt besøk

China Town

Vår inspirasjon

Det finnes åtte ulike retninger i det kinesiske kjøkken. China Town har sitt utspring fra to av dem.

Guangdong

Nærmeste nabo til Guangdong er sør-kinahavet. fersk sjømat og tilgangen til et rikelig utvalg av importert mat har dannet grunnlaget opp gjennom årene. Forskjellige matlaging-teknikker er brukt, inkludert wok og damp. Guangdong er den største provinsen i Kina og det meste kjente kinesiske kjøkkenet i vesten fra tiden da Hong Kong og Macau var vestlige kolonier. ”Hoi sin” – saus, søt-sur saus og østerssaus er fra det Kantonesiske kjøkkenet.

Szechuan

Szechuan er kjent for sin kraftige smak, med chili, hvitløk, og Szechuan-pepper som hovedingredienser. Szechuan-pepper har en unik smak: den er intenst duftende, sitrus-frisk og fører til en lammende følelse i munnen. Rettene med mye chili og hot-pot rettene fra vår meny er inspirert av det Szechuanske kjøkkenet.